VILDMARKSUPPLEVELSER I TIVEDEN


Vildmarksupplevelse i Tiveden höst – kronhjort, varg & tranor

Den här upplevelsen är för dig som vill se så mycket som  möjligt av vad vi och vår fina natur har att erbjuda! På torsdagen startar vi med en speciell och spännande kronhjortssafari. På fredagen fortsätter vi upplevelsen genom att fara ut för att uppleva vargarnas revir på nära håll. Chansen är stor att höra dem yla. Under vargsafarin övernattar vi tryggt och säkert i tält i Tivedsvargarnas revir. Vi avslutar på lördagskvällen med att beskåda de tusentals tranor som landar för nattkvist omkring Hasselfors. Måltider ingår under varje kväll samt frukost under vargsafarin

Vi startar på torsdagen med en speciell och spännande kronhjortssafari. I skymningen på höstkvällarna spanar vi efter flockar av kronhjortar såväl som mäktiga och ståtliga tjurar. I mörkret låter de högljudda och brunstande kronhjortarna som brölande monster! Vi spanar efter stridande tjurar under denna spännande kväll. Vi startar med information och bildspel samt middag inomhus. Middag ingår.

På fredagen fortsätter upplevelsen med vargsafari. Vi far ut för att uppleva vargarnas revir på nära håll. Vi letar efter spår, spillning och kanske hittar vi ett byte som vargarna slagit. Vid eldens sken lyssnar vi efter vargarnas ylande. Vi äter middag utomhus. Under vargsafarin övernattar vi tryggt och säkert i tält i vargarnas revir till morgonen därpå. På lördagen äter vi frukost tillsammans för att sedan fara tillbaka.

Fortsättningsvis på lördagen får vi uppleva att det på hösten samlas tusentals tranor i Örebro län som ska migrera söderut från häckningarna i Skandinavien. I skymningen på höstkvällarna flyger de till sina nattkvarter. Under kvällen upplever vi tusen och åter tusen tranor som flyger in över den magnifika myren från det 15 meter höga utsiktstornet från 2015 och även vid platsen där de landar för att sova. 

Detta ingår

Vi står för måltiderna under varje upplevelse (totalt 3 måltider och 1 frukost). Vi står för tält, varma sovsäckar, madrasser och filtar under vargsafarin. Vi har kikare till alla gäster. 

Kort info

Kunden måste boka senast kl 20:00 dagen före. Turens startar på torsdagar, fortsätter under fredagen med övernattning till lördagen och avslutas lördagkväll. Bra skor – gympaskor, gummistövlar eller kängor är bra att ha. Varma kläder är nödvändigt. Regnkläder tas med av gästen.

 
Tid:  Turen tar tors (5 timmar) fre-lör (16 timmar) lör kväll (5 timmar)
Plats:  Guidningen sker i norra Tiveden
Pris:  5 250 kr/vuxen, 2 000 kr/barn
Deltagarantal:  Max 8 personer

Vägbeskrivning från närmsta centralort

Samlingsplats är vid Tiveds skola i utkanten av Tived/Sannerud. Följ väganvisningar till Tivedens nationalpark. Guidningen sker i närheten av Tivedens nationalpark i Tiveden, mitt emellan Stockholm och Göteborg. Följ väganvisningar till Tivedens nationalpark. Mötesplatsen är vid Tiveds skola. Från Karlsborg: 25 km. Från Askersund: 30 km. Från Laxå: 38 km. Tågstation finns i Laxå. Vi kan ordna med transfer från Laxå, Laxå tågstation och närliggande flygplatser. Vi står för transporten under safarituren.

fleradagars-höst

 

Datum möjliga för bokning

Loading...
 

Vildmarkspaket sommar – bäver, älg & varg

Den här upplevelsen är för dig som vill se så mycket som möjligt av vad vi och vår fina natur har att erbjuda !
På onsdagen startar vi med en rofylld och spännande bäversafari. På torsdagen fortsätter vi upplevelsen genom att vandra i älgens marker och spana efter den under en safaritur i skogen. Som om detta inte är nog så toppar vi hela upplevelsen på fredagen genom att fara ut för att uppleva vargarnas revir på nära håll. Chansen är stor att höra dem yla. Under vargsafarin övernattar vi tryggt och säkert i tält i Tivedsvargarnas revir

Vi startar på onsdagen med en rofylld och spännande bäversafari. Från båt spanar vi efter de annars så skygga bärarna. Vi får uppleva bäverns livsmiljö och beskåda dess otroliga hydda. Båten drivs av en tyst elmotor, för att visa hänsyn mot både djur och miljön. En enklare måltid ingår.

Torsdagen fortsätter vi med att lära oss mer om och spana efter älgen - den svenska skogens konung. Kvällen startar i vår vildmarkslounge där vi äter en klassisk svensk middag. Givetvis med efterrätt. Vid elden får du lära dig mer om änglarnas liv. Därefter går vi en kort tur i älgens marker där vi letar efter spår och njuter av lugnet. Innan skymningen far vi tillsammans ut på safaritur med vår minibuss för att spana på älgarna

Vår upplevelse på fredagen är vargsafari. Under kvällen beger vi oss ut i Tivedsvargarnas revir för att vandra i ulvarnas marker. Vi börjar med en middag där du får lära dig om vargen, dess liv och livsmiljöer. Upplevelsen fortsätter med en kortare vandring där vi letar efter spår efter vargen. Det kan vara tassavtryck, spillning eller slagna djur. Under kvällen återvänder vi till vår eldplats där vi lyssnar på vargarnas ylanden. Vi övernattar i tält mitt i vargarnas revir och somnar gott in efter de här dagarnas alla upplevelser ! På lördagsmorgonen äter vi frukost ute och far därefter hem.  Du kommer definitivt att njuta av detta minne för livet.

Detta ingår

Vi står för måltiderna under varje upplevelse (totalt 3 måltider och 1 frukost). Vi står för tält, varma sovsäckar, madrasser och filtar. Vi har kikare till alla gäster. Givetvis tillhandahåller vi flytvästar.

Kort info

Kunden måste boka senast kl 20:00 dagen före. Bra skor – gympaskor, gummistövlar eller kängor är bra att ha. Ta med varma kläder samt regnkläder.


Tid:  Turen tar ons (5 timmar) tors (5 timmar) fre-lör (16 timmar)
Start:  Aug start kl. 17:00, Sep start kl. 16:30
Plats:  Guidningen sker i närheten av Tivedens nationalpark
Pris:  4 250 kr/vuxen, 2 000 kr/barn
Deltagarantal:  Max 8 personer (minimum 2 personer)

Vägbeskrivning från närmsta centralort

Samlingsplats är vid Tiveds skola i utkanten av Tived/Sannerud. Följ väganvisningar till Tivedens nationalpark. Guidningen sker i närheten av Tivedens nationalpark i Tiveden, mitt emellan Stockholm och Göteborg. Följ väganvisningar till Tivedens nationalpark. Mötesplatsen är vid Tiveds skola. Från Karlsborg: 25 km. Från Askersund: 30 km. Från Laxå: 38 km. Tågstation finns i Laxå. Vi kan ordna med transfer från Laxå, Laxå tågstation och närliggande flygplatser. Vi står för transporten under safarituren.

fleradagars-sommar

 

Datum möjliga för bokning

Loading...