vårguidningar för 2023

 

tjäder

Tjäderspel 3-dagars

Upplev under absolut tystnad när den mäktiga tjädern först flyger in till nattkvisten för att under tidig morgon sedan spela och kämpa om hönornas gunst i gryningen. Den skandinaviska fågelvärldens mest magnifika spelceremoni, måste upplevas!

LÄS MER


järpe

Järpe fotografering

Du har nu möjligheten att följa med Naturguide Tiveden på ett heldagsäventyr för att uppleva järpe och dess hemvist - någonstans i Tivedens naturskogar! I den fina naturskogen lever den vackra och många gånger anonyma järpen bland dråg, bäckar och gransumpskogar.

LÄS MER


kombo

Tjäder-, & orrspel 4-dagars

Ta chansen att få uppleva både tjäderspel och orrspel ! Vårt paket innehåller hela två övernattningar i tjädergömsle och en spännande morgon på orrspelet. Det här är för dig som vill uppleva dessa uråldriga spel. Birding som bäst.

 

LÄS MER


orrspel

Orrspel

En stund före gryningen beger vi oss ut till myren för att beskåda orrarnas spel. Efter solens uppgång framträder orrtupparna likt vålnader uppklädda till tänderna bland myrens tuvor och höljor. Den karakteristiska spelsången är det enda som bryter morgonens tystnad.

 

LÄS MER


ugglesafari1

Ugglesafari

Följ med och spana efter ugglor i Tivedens skogar. Här har du möjligheten att få se flera av de spännande och mytomspunna ugglorna som finns. Har du tur att möta en ugglas blick så är det ett möte du nog alltid kommer att minnas.

 

LÄS MER