våra sommarguidningar för 2021

 

älgsafari

Älgsafari

Häng med på en riktig älgsafari i Tivedens skogar. Vi börjar med middag vid brasan ute i naturen där du får lära dig mer om älgen. Därefter vandrar vi genom älgens favoritmiljöer ute på en myr och avslutar med safaritur!

 

LÄS MER


 

bäver

Bäversafari

Följ med och spana efter bäver på land eller från båt i Tiveden. I våra vatten lever den spännande bävern som med sina stora tänder kan fälla enorma träd.

 

LÄS MER


 

varg

Vargsafari

Följ med Naturguide Tiveden ut för att få chansen att uppleva vargarna yla i Tivedsvargarnas revir! Vi far ut för att uppleva vargarnas revir på nära håll. Vi letar efter spår, spillning och kanske hittar vi ett byte som vargarna slagit.

LÄS MER


naturens-skatter

Naturens skatter

Följ med ut för att uppleva naturens skatter i Tiveden. Vi börjar med en kortare vandring i Tivedens nationalpark där vi går i urskogen och får insupa skogens atmosfär. Skogens omfamnande rum och avslappnande lugn får vi njuta av.

 

LÄS MER


 

urskogsvandring

Urskogsvandring

Följ med på en guidad vandring där du får uppleva en del av Tivedens nationalpark som få annars besöker. Fokus är att du ska få hitta din alldeles egen plats där du får slappna av och njuta av naturens stillhet. Här får du uppleva vildmarkens lugn och tystnad.

 

LÄS MER


 

nattskrra

Nattskärrekonsert

I slutet på maj och under juni spelar den mytiska nattskärran sin speciella sång efter mörkrets inbrott. Följ med oss ut i naturen till vår konsertlounge och avnjut en middag som vi avslutar med att lyssna och kanske möta en av de spelande nattskärrorna.

 

LÄS MER


 

kräftfiske

Kräftfiske på häxornas ö

Under den här upplevelsen får du vara med om mycket! Från att åka båt i fina vatten, prova på att fiska kräftor, äta klassisk kräftfestsmiddag på en öde ö där enligt sägnen häxorna rastar på sin väg till Blåkulla till att sova över på samma mytiska ö i en gammal mysig fiskarstuga.

 

LÄS MER